Dato: 09.11.2019

Distrikt 5 har vedtaget regler for C-, D- og E-stævner. Gældende fra 1 januar 2020.

 

C-stævner:

C-stævner skal ansøges hos stævnekoordinatoren og derefter koordineres med distrikterne 1 - 5.

Klubberne indsender ønsker til dressur- og springstævner til stævnekoordinatoren senest:

  • maj til 4. – 1. kvartal
  • november til 2. – 3. kvartal

Ansøgningsskema på distriktets hjemmeside med 1. prioritet og 2. prioritets datoer samt discipliner, kontaktperson og telefonnr.  Hvis en klub laver flere D-klasser til et C-stævne tæller disse klasser for et D-stævne. Man må dog gerne lave enkelte U-LC og LC-klasser i springning og 4 års klasser i dressur uden at det tæller som et klubstævne.

Der er ingen max på C-stævner og der må gerne afholdes C-stævne tirsdage og onsdage.

Hvis man laver et C-stævne må man gerne afholde d-klasser i begge discipliner.

Eks: Hvis en klub afholder et C-stævne i dressur, kan klubben afholde D-klasser med både spring og dressur i samme weekend. Samtidig må en fjerntliggende klub afholde et D-stævne samme weekend (syd og nord for strømmen). Dette tæller som D-stævne. Møns Sportsrideklub medregnes som tilhørende nord for strømmen.

Propositioner skal være stævnekoordinatoren i hænde og godkendes senest 6 uger før stævnets afholdelse, ellers bliver stævnet slettet fra kalenderen og klubben kan ikke afholde stævnet.

Aflysninger sendes både til stævnekoordinator og webmaster så hurtigt som muligt.

 

D-stævner:

Alle klubber må afholde 2 D-stævner i kvartal 2-3. (april-september)

Kvartal 1-4 (oktober-marts) er det ingen max.

Dato ønsker skal være stævnekoordinatoren i hænde (se venligst dato i C-stævne). Ansøgningsskema på distriktets hjemmeside skal anvendes.  1. og 2. Prioritets ønsker samt discipliner, kontaktperson og telefonnr. Stævner der ikke er godkendt af stævnekoordinatoren, må ikke afholdes.

Propositioner skal være stævnekoordinatoren i hænde og godkendes senest 6 uger før stævnets afholdelse ellers bliver stævnet slettet fra kalenderen og klubben kan ikke afholde stævnet.

Aflysninger sendes både til stævnekoordinator og webmaster så hurtigt som muligt.

Det er tilladt at afholde 2 D-stævne på tirsdage og onsdage og disse skal med i stævnekoordineringen. Man kan godt ansøge D-stævner midt i stævneåret såfremt der er ledige datoer.

 

E-stævner:

Stævnet skal ikke koordineres hos stævnekoordinatoren og tæller ikke med som et af de to klubstævner man må afholde pr. sæson. Der må ikke arrangeres E-stævne i samme weekend, hvor der allerede er planlagt D-stævne i samme disciplin syd for strømmen og nord for strømmen. Møns Sportsrideklub medregnes som tilhørende nord for strømmen.

Se regelment.

61.5. E-stævner

Et E-stævne må maksimalt være åbent for 6 klubber og der må kun udskrives klasser i sværhedsgrad 0. Der kan dog udskrives en klubmesterskabsklasse samt én opvarmningsklasse hertil i højere sværhedsgrad. Såfremt der afvikles klubmesterskab i sværhedsgrad 1 eller højere, skal der for dressur anvendes autoriseret dressurdommer i henhold til funktionsskemaet i dressurreglementet, som var det en D-klasse. Såfremt der afvikles klubmesterskab i sværhedsgrad 1 eller højere, skal der for springning anvendes autoriseret banedesigner i henhold til springreglementet §332 vedr. banedesignerens funktionsområder. Military, Distance, TREC og Voltigering er ikke omfattet af reglen vedr.

 

Banetræning:

Se DRF fælles bestemmelser som omhandler banetræning.